FİBEROPTİK SİSTEMLER

50 USD'DEN BAŞLAYAN SONLANDIRMA FİYATLARI

FİBER OPTİK FUSİON KAYNAGI
İki fiberin sürekli bağlanmasında kullanılan etkili bir metot füzyon eki denen bir metot dur. Bu metot ile, eklenecek olan iki fiber ucu erime noktasına kadar ısıtılır ve uygun bir basıncın uygulanmasıyla lehim yapılır. Böylece, iletim ortamının sürekliliği Fresnel yansımasına neden olmayacak şekilde sağlanır. En çok kullanılan ısıtma kaynağı elektrik arkıdır; fakat karbondioksit lazer veya mikro alev de verimli şekilde kullanılabilir.

Füzyonla ek yapma işleminde ilginç bir özellik, başlangıçta yanlış hizalanma olursa, füzyon safhasında erimiş fiberin yüzey gerilim etkisinin yol açtığı kendi kendine hizalama özelliğidir. Kendi kendine hizalama olayı, başlangıçtaki yanlış hizalanmayı biraz telafi etmese de , bu olay ek yerinde özde bozulma da oluşturulabilir. Bu bozulmanın etkisi genellikle çok modlu fiberlerde tolere edilmiştir; ancak tek modlu fiber eklerinde yüksek kayba yol açabilirler.

Düşük bağlaşım kaybı sağlanmasına ek olarak, hesaba katılması gereken diğer önemli bir nokta, ek yerinde fiberin mekaniksel bütünlüğüdür. Bir füzyon etkinin dayanıklılığı, orijinal çıplak fiberin dayanıklılığına göre %40’tan aşağıya kadar inebilir. Füzyonla ekin mekanik özellikleri, füzyon zamanı, sıcaklık ve basınç darbesi gibi ek yapma parametrelerine bağlı olduğu kadar, işlemler sırasında oluşan harici kirlenmeye de bağlıdır. Bu nedenle ek işlemlerini yaparken özel bir dikkat gösterilmelidir. Bir füzyon ekinde aynı anda çok düşük kayıp ve yüksek mekaniksel dayanıklılık elde etmek zordur. Eki çevresel zararlardan korumak ve yeterli dayanıklılığı sağlamak için, füzyondan sonra ek yerine uygun bir destek yapılmalıdır.

Mekanik eklerin füzyon eklere göre üstünlüğü, yüksek voltajlı elektrik arkına ihtiyaç duyulmamasından başka, fiberlerin özünde bozulmada olmamaktadır.

FİBER OPTİK SONLANDIRMA
NEDİR?
Fiber Optik Sonlandırma hizmeti, saç telinden daha ince fiber kabloların son derece ileri teknolojik imkanlardan yararlanılarak birbirine eklenmesi ile gerçekleştirilen bir işlemdir.
Fiber Kablo Sonlandırma işlemi son zamanlarda teknolojinin de ilerlemesi ile Network Sistemlerinin temelini oluşturmaktadır.

Fiber Sonlandırma işlemi teknik bir işlem gerektirdiğinden uzman ekipler tarafından yapılması önerilmektedir.

Tek bir Fiber Optik Kablo üç ana bölümden oluşmaktadır:

  • Çekirdek:Işığın yol almış olduğu cam merkezidir.
  • Kaplama:Çekirdeği çevreleyerek ışığın geri yansımasını sağlayan optik malzemedir.
  • Tampon Kaplama:Nemden koruyan plastik kaplama malzemesidir.

Bu şekilde çeşitli katmanlardan oluşan kabloların birbirine eklenmesi işlemine Fiber Optik Ek denilmektedir ve ince bir işçilik istemektedir. Kilometrelerce hatta kıtalar arası uzayabilen Fiber Optik Kablolar ile Fiber Optik Kablo Sonlandırma işçiliği çok önem arz etmektedir.

Yapılan her Fiber Ek işlemi titizlikle yapılmalı, sinyal kaybının en aza indirilmesine özen gösterilmelidir. Her Fiber Optik Sonlandırma işleminden sonra kesinlikle Fiber Optik Sinyal Ölçümü (OTDR) yapılmalıdır. Yapılan ölçümlerde sinyal kaybının fazla olduğu ekler Fiber Optik Ek Cihazı ile tekrardan daha dikkatli bir şekilde yapılıp sinyal kaybı en aza indirgenmelidir.

Fiber Optik Ekleme hizmetlerini uzman ekibiyle size en uygun şekilde Fiber Sonlandırma fiyatları ve özellikleri ile sunan firmamız, bu konuda kurumsal firmalara yaptığı işlerle güçlü referanslara sahiptir. Bu alanda yeterli bilgi birikim ve deneyime sahip ekibiyle, firmamızdan Fiber Optik Sonlandırma hizmetini tereddüt etmeden alabilirsiniz.

Kurumsal hizmet kalitemizden taviz vermeden sizlere profesyonel hizmet sunmak için özenle faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Fiber Ekleme işlemini son teknoloji uyumlu Fiber Sonlandırma Cihazı ve diğer ekipmanlar ile gerçekleştirerek test edip başarıyla sonuçlandırıyoruz. Ayrıca ekibimiz ve uzman kadromuz Fiber Optik Kablo Sonlandırma hakkında ve kullanım kuralları bilgisini size ayrıntılı olarak da sunmaktadır. Kaliteli hizmet almak bu gibi sistemlerde son derece önemlidir. Fiber Optik Sonlandırma Fiyatları ve özellikleri bakımından ihtiyacınıza en uygun seçimi yapmak gerekmektedir. Fiber Sonlandırma Fiyatları ve hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi almak ve diğer hizmetlerimizden yararlanmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca Ücretsiz Keşif Avantajımızdan da faydalanabilirsiniz.

FİBER OPTİK OTDR
OTDR Çalışma Prensibi ve Özellikleri
Optik Zaman Alanı Reflectometresi (OTDR), fiber kabloların uzunluğunu değerlendirmek, iletim ve bağlantı zayıflamalarını ölçmek ve fiber bağlantıların arıza yerini tespit etmek için uygulanabilen fiber optik kabloların bütünlüğünü test etmek için kullanılan önemli bir araçtır. . Bu fonksiyonlara dayanarak, optik kablo bakımı ve uygulamaları için yaygın olarak kullanılır. Ayrıca, OTDR’ler, kabloların ek ve sonlandırma yerlerinin kalitesini test etmede en etkili çözümdür.

OTDR Nasıl Çalışır?

Fiber optik kablo tesisinin kaybını doğrudan ölçen bu kaynak ve güç sayaçları ile karşılaştırıldığında, OTDR dolaylı olarak çalışır. Fiber optik aktarım bağlantısının vericisini ve alıcısını kopyalayarak, kaynak ve ölçüm cihazı, gerçek sistem kaybıyla ölçümün korelasyonunu iyi yapar. Bununla birlikte, OTDR, konektörlerden veya yarılmış fiber uçlarından yansıyan ışıkla birlikte ölçüm yapmak ve dolaylı olarak kaybı ölçmek için benzersiz bir optik fenomeni “geri saçılan ışık” kullanır.

OTDR testi sırasında cihaz, fiber kablosunun bir ucundan bir fibere daha yüksek güçte bir lazer veya fiber optik ışık kaynağı süzmesi gönderir ve OTDR portu geri dönen bilgiyi alır. Optik darbe fiber üzerinden iletildikçe, dağınık yansımanın bir kısmı OTDR’ye geri dönecektir. Geri dönen sadece yararlı bilgiler, farklı pozisyonlarda fiberlerin zaman veya eğri bölümleri olarak hareket eden OTDR detektörü tarafından ölçülebilir. OTDR cihazımız geri dönüş sinyallerinin zamanını ve fiberlerdeki iletim hızını kaydederek, bu sayede mesafe hesaplanabilir. Aşağıdaki resimde OTDR’nin fiber optik testi için nasıl çalıştığını gösterilmektedir.

OTDR’nin Çalışma Karakteristikleri

OTDR, fiberlerin özelliklerini ölçmek için Rayleigh saçılması ve Fresnel yansımaları kullanır. Rayleigh saçılması, fiberde ileten optik sinyaller olarak oluşturulan düzensiz saçılma anlamına gelir. OTDR, sadece OTDR bağlantı noktasındaki dağınık ışığı ölçer. Geri yansıtıcı sinyal, fiber optiğin zayıflama derecesini (kayıp / mesafe) gösterir ve geri saçılmanın gücünün azaldığını gösteren aşağı doğru bir eğri olarak izlenir. Bunun nedeni, hem iletim sinyali hem de geri besleme kaybının azalmasıdır.

Rayleigh saçılma gücü, iletilen sinyalin dalga boyuyla ilgilidir: dalga boyunun kısaldığı güç, güç arttıkça, 1310nm sinyalin yörüngesi tarafından üretilen geri saçılma kaybı 1550nm sinyalinden daha yüksek olacaktır.

Daha yüksek dalga boyu bölgesinde ( > 1500 nm’den), Rayleigh saçılması azalmaya devam edecektir ve kızılötesi zayıflama (veya absorption) olarak adlandırılan başka bir fenomen, genel zayıflama değerlerinin artmasına neden olacak şekilde artıyor gibi görünecektir. Bu nedenle, 1550nm dalga boyun da en düşük zayıflama olması nedeniyle uzun mesafeli bir iletişim dalga boyu olduğunu gösterir. Benzer şekilde, 1550 nm dalga boyunun OTDR’si de düşük bir zayıflamaya sahiptir, bu nedenle uzun mesafe testi için de kullanılabilir.

Fresnel yansıması, tüm fiberlerin tek tek noktasından kaynaklanan ayrı yansıma kategorisine girer. Bu noktalar, cam ve hava boşluğu gibi ters katsayılı elemanlardaki değişikliklerin sonucudur. Bu noktalarda, güçlü bir arka ışık tekrar yansıyacaktır. Bu nedenle, OTDR bağlantı noktasını, fiber optik terminalini ve kesme noktalarını bulmak için Fresnel yansımasının bilgilerini kullanır.

OTDR Ölü Bölge Çözüm (Dead Lİne Solution)

Dead line, ölü bölgeler olarak bilinen Fresnel yansımalarından kaynaklanan önemli bir OTDR spesifikasyonuna bakalım. Temel olarak, iki tür ölü bölge vardır: olay ve zayıflama. Her ikisi de bu yansımaların gücüne göre değişen mesafelerde ifade edilir. Ölü bir bölge, dedektörün, geri kazanılana ve tekrar ışığı okuyabilecek duruma gelene kadar, yüksek miktarda yansıyan ışık tarafından körleştirildiği sürenin uzunluğunu ifade eder. OTDR çalışırken, zaman mesafeye dönüştürülür, bu nedenle, daha fazla yansıma, dedektörün iyileşmesi için daha fazla süreye yol açar, böylece daha uzun bir ölü bölge oluşur. Ölü bölge, OTDR’nin çalışmasını büyük ölçüde sınırlandırır ve böylece hataları tespit edemez ve çözemez. Aşağıdaki resim OTDR’nin ölü bölgesini göstermektedir.

Test için OTDR kullanıldığında ölü bölge bir problem gibi görünmektedir, ancak görsel hata bulucuyu (VFL) uyarlamak bu sorunu çözmek için etkili bir çözüm olarak hizmet edebilir. OTDR’lerin ölü bölge nedeniyle izlenemediği aralığı başarılı bir şekilde kapladığı için, kablo sorun giderme işlemlerinde OTDR’ye tamamlayıcı olarak çalışır. Görsel arıza bulucu, fiber bağlantı üzerindeki hataları kolayca bulmaya katkıda bulunan görünür bir lazer ve FC, SC ve ST vb. Gibi evrensel bir adaptörle tasarlanmıştır. Örneğin, kırılma noktasını bulmak, fiber optik kabloların bükülmesini veya kırılmasını ve de ODTR ölü bölgesinin arızasını saptamak için. Görsel hata bulucunun daha yüksek gücü, tekli kablolardaki kopuklukları veya konektörler etrafındaki yüksek kayıpları bulabilir. Işık bir aradan çıkarsa, fiberin kılıfından görülebilir. Bir kablo ucunun yakınında kablo arızalarını bulmakta özellikle yardımcı olan, OTDR’nin ölü bölgesi arızaları çözme yeteneğini kısıtlamaktadır. Bu arada, VFL, bir OTDR’nin bunu yapamadığı durumlarda kırık fiberler veya kötü ek yerleri bulmak için de uygulanabilir.

Sonuç

Sonuç olarak, bir OTDR test cihazı özünde bir optik radardır. Parlak bir ışık flaşı göndererek yankı veya yansımaların yoğunluğunu ölçer. Bu nedenle, OTDR’lar esas olarak erişim ağlarının (telefon santralleri arasındaki iletişim bağlantıları) ve kullanıcı ağlarının (kullanıcı siteleri ve telefon kutupları arasındaki iletişim bağlantıları) fiber optik kurulum ve bakım hizmetlerinde kullanılmaktadır. Hesaplama, bir izi görüntülemek ve bir dizi matematiksel kesinti yapmak için kullanılır. Emtekno Elektronik fiber kablo türünüze göre gerekli SM ve MM kalibasyonlu OTDR lari ile fiber optik kablo ölçümlerinizi raporlayıp sizlere sunmaktayız. OTDR ölçümlerimiz fiber kablonun iki ucundan tampon fiber kullanarak ( adaptör ve sonlandırma kayıplarını tam görebilmek için) yapılmaktadır.

FİBER OPTİK ALTYAPI
Fiber Optik Altyapı Sistemleri
Optik frekanslarda daha yüksek veri transferine imkan sağlayan bir bant genişliğine sahip olan fiber optik kablolar, modern teknolojinin hızlı gelişimi sayesinde geleceğin dünyasının temel altyapı elemanı haline gelmiştir. Işınların geçtiği çekirdek, plastik yapılı dış koruyucu ve cam kılıf olmak üzere üç temel bölümden oluşan fiber optik kablolar dış ortamdaki manyetik indüksiyondan etkilenmeden ışın transferini çok yüksek hızlarla gerçekleştirir.

Fiber optik kabloların çekirdek bölümü; çok ince liflerden oluşan ana parçacık olarak cam elyafın oluşan bir malzemedir. Standart multi-mod kablolarda 50-70 mikron arasındaki boyutlara sahip olan bu cam elyafı yapı 9 mikron kalınlığında dahi üretilebilmektedir. Çekirdek lifi kaplayan bölüm olan cam kılıf, iç bölümden geçen ışınların dış ortama sızmasını engeller. Genellikle 125 mikron boyutta üretilen bu kısmı, yapıyı fiziksel etkilerden koruyan dış kılıf kaplar.

Büyük veri paketlerinin transferine imkan sağlayan fiber optik iletişim sistemleri, cam ve plastik malzemeden oluştuğu için elektrik iletkenliği bulunmamaktadır. Bu sebeple akım manyetik bir alan oluşturmaz, bant genişliği de sınırlanmamış olur. Floresan ışıkları, yıldırımlar, elektrik motorları veya diğer kabloların elektriksel yükünden etkilenmeyen fiber optik kablolar enerji de yaymadığı için diğer iletişim sistemlerini etkilemez.

Üst düzeyde güvenlik vaat eden fiber optik iletişim sistemleri ayrıca çok kolay bir şekilde kurulabilmektedir. Elektrik alanlarının neden olduğu gerilim ve iletkenlik risklerini ortadan kaldıran bu iletişim elemanları, patlama veya yangın gibi tehlikelere karşı da tam güvenlik sağlar. Uçucu sıvılar ve tehlikeli sınıfına dahil olan gazlar da dahil olmak üzere her ortamda güvenle kullanılabilirler. Oldukça küçük yapılı ve çok hafif olmaları, daha kolay montaj imkanı sunar. Kullanıcının haberi olmadan bakır kablolardaki gibi sisteme ek yapılması ve izinsiz hat kullanımı gibi bir durum söz konusu fiber kablolar olduğunda imkansızdır. Fiber optik iletişim sistemlerinin uzun süreli maliyeti, nakliyattan montaja dek her aşama düşünüldüğünde çok daha düşüktür.

Single (Tek) ve Multi (Çoklu) olarak iki tipi bulunan fiber optik kablolar, farklı performans ve maliyetlerle kullanılabilir.

Single Mode Fiber: Transfer edilen ışının tamamı tek hat üzerinden taşınır. Bilinen en yüksek kapasiteli veri transfer elemanlarından biridir. Zira sinyal herhangi bir yayılma veya çarparak ilerleme eğilimi göstermez.

Multi Mode Fiber: çoklu yol üzerinden transfer edilen ışın sebebiyle bu kablolar kısa mesafeli veri transferi için ideal seçimdir. İnternet uygulamaları için geniş bir bantgenişliğinden faydalanma imkanı sunan bu kablolar, lokal uygulamalarda farklı standartlar ile kullanılabilir.

Özel kutular ile sonlandırılması gereken fiber optik kablolar; kabinet veya duvar tipi olan iki farklı kutu ile bağlanır. Bu kutular olmadan yalın olarak kullanılmaları mümkün olmayan fiber optik kabloların proje dahilinde kutulara kadar getirilmesi planlanır. MTRJ, LC, FC, ST ve SC gibi birçok farklı konektör kullanılarak sonlandırılan fiber kablolar özel bir yapıştırıcı uygulaması ile termal olarak konektörle ilişkilendirilir. Bu işlem kısa bir zaman dilimi içinde gerçekleşmekte, kurulum hemen tamamlanabilmektedir.

Ancak bu montaj işlemi için özel ekipmanların kullanılması gerekmektedir. Elmas uçlu kesme aleti, özel penseler, ince zımparalar, terminasyonu yapılmış kesme kalemleri, kontrol için mikroskop, test cihazları bu özel ekipmanların bazılarıdır. Kurulum ardından desibel değerleri ölçülür ve gerekli olması halinde optimum verimlilik için gereken müdahaleler yapılır.

Multimode kablolar

İnternet erişimi, haberleşme sistemleri, görüntülü iletişim ve voice over IP gibi sistemlere olan talep gün geçtikçe artmaktadır. Bu tip uygulamalar, yapıları gereği daha çok bant genişliğine dolayısıyla daha çok bant genişliği imkanı sunan çözümlere ihtiyaç duymaktadır. Multimode fiberler, lokal uygulamalarda kullanılabilen, farklı standartlar tarafından da onaylanan bir fiziksel yapıya sahiptir.

Düşük Sistem Maliyetleri

Yerel ağlarda verici (transmitter), toplam maliyetlerin önemli bir kısmını oluşturmaktadır. Multimode fiberler, LED ve VCSEL gibi daha düşük maliyetli alıcı kullanımına olanak sunmaktadır.

Kolay Bağlantı

Yerel ağlar, aynı anda pekçok kullanıcının ağa bağlanmasını sağlayacak yapıdadırlar. Bu, sistemde kolay ve güçlü bağlantılara ihtiyacı doğurmaktadır. Multimode fiberler sayesinde kolay, güvenilir ve aynı zamanda düşük maliyetli bağlantılar elde etmek mümkündür.

Uyumluluk

Multimode fiberler FDDI, Ethernet, Fast Ethernet, Token Ring ve ATM gibi endüstriyel anlamda fiber optik ağ protokolleri ile uyumludur.

Single mode kablolar

Single mode fiberler, dünyada her yıl döşenen fiber kablolar arasında en çok tercih edilen üründür.

Yüksek Bant Genişliği

Single mode fiber optikler, en verimli 1310 nm dalga boyunda kullanım için tasarlanmalarına rağmen 1550 nm dalga boyunda da kullanılabilirler. Bu nedenle SM Light, uzun mesafelerde birçok dalga boyunun iletimine olanak sağlaması açısından, 1625 nm dalga boyuna kadar çalışabilecek şekilde tasarlanır.

Uyumluluk

Single mode fiber optikler, tüm dünyadaki fiber optik uygulamalarında en büyük paya sahiptir. Bu konuda yıllardır toplanan veriler single mode fiberin diğer fiberlerle ve optik ürünlerle tamamen uyumlu olduğunu göstermektedir.

Mükemmel PMD

SM Light, çok düşük bir PMD değeri verdiği için halen ITU-T G.652 standardındaki PMD değerini belirlemektedir.

Fiber Kaplama

SM Light da en son teknoloji ürünü olan Neon™Plus kaplamasını kullanmaktadır. Neon™Plus, 10 yılı aşkın süredir Prysmian tarafından dünya çapında kullanılan Neon™ teknolojisinin en gelişmiş ürünüdür. Bu kaplama fibere özellikle bükülme, sıcaklık ve mekanik etkilere karşı üstün koruma sağlamaktadır.


ÜCRETSİZ KEŞİF VE TEKLİF FORMU