TURNİKELER

ÜÇ KOLLU TURNİKELER
Tek yada çift ayaklı olarak gruplandırılan 3 kollu turnikeler paslanmaz çelik gövde yapısının yanı sıra 120 derece aralıklı yerleştirilmiş kontrollü dönen tripod kollar ile geçiş noktası olarak görev yapmaktadır. 24 V DC selenoidler ile, kilitleme selenoidler çekili iken gerçekleşir.

(Panik durumda sistem enerjisi kesilerek turnike her iki yönde geçişe  açık hale gelir. Geçiş kontrolü İki yönlü giriş/çıkış bağımsız olarak ayarlanabilir. Konum algılaması iki mikroswitch ile tripod pozisyonunda gerçekleştirilir. 3 kollu turnikelerde hareket kontrolü bir yöne dönüş başladığında ters yöne geçiş engellenir yarı dönüşü gerçekleştikten  sonraki konuma varış yaylı ve hidrolik amortisörlü yapı sayesinde otomatik ve  yumuşatılarak sağlanır. Opsiyonel olarak düşen kol, uzaktan kumanda ünitesi, buton ünitesi, jeton ünitesi ilave edilebilir.

HIZLI GEÇİŞ TURNİKELERİ
Yaprak turnike olarakta adlandırılan hızlı geçiş turnikeleri genel olarak tek kanatlı ve yaprak tipindeki yapısıyla diğer turnikelere göre daha hızlı geçiş kontrol noktası oluşturulmasını sağlar.Hızlı geçiş turnikeleri genelde üst düzey görevlerdeki kişilerin kullandığı zaman zamanda 3 kollu turnikelerin yanlarında yükleme-boşaltma işlerinin yapılması gereken noktalarda yapısı itibari ile diğer turnikelere göre kullanıma daha uygundur.

Motorlu ve manuel seçenekleri bulunan turnikeler yine paslanmaz çelik gövdeye sahiptir.Motorlu versyonlarda kilitleme 24 V özel dişli mekanizmalı selenoid ile gerçekleştirilir.Bu versiyonlarda bulunan 24 V özel programlanabilir kontrol ünitesi daha stabil çalışmaya yardımcı olur.

SERBEST GEÇİŞ TURNİKELERİ
Vip turnike olarak da bilinen serbest geçiş turnikelerinin kullanıldığı alanların başında genelde elit mekanlar yada üst düzey konumdaki alanlar yer alır. Diğer turnike sistemlerinden farklı olarak serbest geçiş turnikeleri sağ ve sol ünitelerinin konumlandırılması ile geçiş noktasında bir geçiş koridoru oluşturur.

Lüx tarza hitap eden hidden gate te denilen serbest geçiş turnikelerinin dış yapıları  IP42 / IP5  gibi bütün mekanik parçaları korozyona karşı koruyucu kaplama yapılmıştır. İsteğe göre mermer, ahşap  yada farklı kompozit malzemeler kullanılabilir. Double ve single denilen üniteleri ile mekanın yapısına ve geçiş noktasının elverdiği ölçülere göre konumlandırılır. Yan kapaklar cam olabileceği gibi Pleksiglas ve Paslanmaz Çelik malzemelerden de seçilebilir.

BOY TURNİKELERİ
Boy turnikelerinin bilinen en önemli özelliği geçiş kontrol noktasını yüzde yüz güvenli hale getirmektir. Şayet geçiş yapacak kişinin yetkisi yok ise hiçbir şekilde boy turnikesini aşma imkanı yoktur. Diğer turnikelerde alttan yada üstten kaçak geçme gibi durumlar olmasına rağmen boy turnikelerinde böyle bir olasılık söz konusu değilidir.

Genellikle stadyumlarda kullanılan boy turnikeleri güvenlik görevlisinin olmadığı yerlerde rahatlıkla güvenlikli geçiş koridoru oluşturabilmektedir. Boy turnikeleri yarım boy turnikesi ve tam boy turnikesi olmak üzere iki çeşittir. İki çeşittede 3 kollu yada 4 kollu seçeneği vardır. Boy turnikeleri tek taraflı yada double dediğimiz çift taraflı geçiş imkanı sağlamaktadır. Geçiş engellemesi 120 derece aralıklı yerleştirilmiş kontrollü dönen tripod kollar ile gerçekleştirilir. Kilitleme 24 V DC selenoidler ile, kilitleme selenoidler çekili iken gerçekleşir. (Panik durumda sistem enerjisi kesilerek turnike her iki yönde geçişe  açık hale gelir. İki yönlü giriş/çıkış bağımsız kontrol geçiş yapılabilir. Bir yöne dönüş başladığında ters yöne geçiş engellenir yarı dönüşü gerçekleştikten  sonraki konuma varış yaylı ve hidrolik amortisörlü yapı sayesinde otomatik ve  yumuşatılarak sağlanır. Boyalı ve paslanmaz seçenekleri olan boy turnikelerinde opsiyonel olarak uzaktan kumanda ünitesi, buton ünitesi kullanılabilir


ÜCRETSİZ KEŞİF VE TEKLİF FORMU